Тежък инцидент в Шумен - 16-годишно момиче е в кома след употреба на алкохол в комбинация вероятно с наркотици. Вече седмица лекарите се борят за живота на ученичката.

16-годишната Теодора постъпва в състояние на клинична смърт в шуменската болница вечерта на 18 ноември. Малко преди това момичето и неин приятел пили алкохол и пушили цигари, вероятно с наркотик, в дома й. След трийсетминутна борба лекарите върнали момичето към живот, но то остава в тежко състояние, на командно дишане и в кома.

Дали момичето е употребило такава дрога все още не е ясно, но опасенията на медиците са, че именно цигара с така наречения чай за пушене е причината за тежкото й състояние. Шуменската полиция е започнала проверка на случая.

В училището на 16-годишното момиче са изненадани от случилото се с нея. „Изключително добро дете, това го разбрах от колегите, което се е случило, за което съжалявам наистина надявам се да се оправи, искрено се надявам всичко да е наред с нея”, каза Ивайло Цанев, преподавател в училището.

Преподавателите казват, че винаги са обръщали внимание на учениците за рисковете от употребата на наркотици, а сега превантивните мерки ще бъдат засилени.