Максималните температури днес ще бъдат между 35° и 40°. Ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в планинските райони, е възможно да превали и пригърми. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър.

 

 По  Черноморието ще бъде предимно слънчево, със слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури – от 27° до 31°. Температурата на морската вода е от 23°до 26°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

 

 В планините облачността временно ще се увеличи, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен, по билата силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра – около 21°.

 

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб вятър предимно от запад, в Североизточна България – до умерен от северозапад.

Дневните температури ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат опасно високи - между 36° и 41°.

 

 В събота ще бъде слънчево и в по-голямата част от страната това ще е най-горещият ден от тази вълна. Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 37° и 42°. В неделя в  Източна България ще се задържи слънчево и горещо с максимални температури на места до 40°. Със силен вятър от северозапад ще започне да нахлува по-хладен въздух и атмосферата в западната половина от страната  ще се лабилизира. Ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и ще има локални интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. Температури ще започнат да се понижават.

 През нощта срещу понеделник и в понеделник по-хладен  въздух ще обхване и Източна България. На много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Във вторник ще бъде предимно слънчево с купеста облачност в следобедните часове и малка вероятност за валежи.