Кандидатът за президент Веселин Марешки, когото социолозите подреждат на четвърто място като резултат на президентските избори, смята да подкрепи кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ на втория тур. Бизнесменът обаче подчерта, че ще го направи в лично качество и не призовава хората, които са го подкрепили, да гласуват за определен кандидат на балотажа.

„Всички, които са ме подкрепили, не са безмозъчно стадо. Това са мислещи хора. Не искам да сме поредната партия от слугинажи. Всеки има глава, може да избере”, отбеляза Марешки.

„Във флота има правило, че капитанът последен напуска потъващия кораб. Явно това не е така за Военновъздушните сили. Явно когато самолетът пада, командирът се изнизва първи по терлици. Ако трябва да избирам в такъв избор, бих предпочел адмирал Манушев пред генерал Радев”, посочи Марешки на пресконференцията в НДК.

„Не подкрепям никого, а лично ще гласувам за адмирал Манушев, а не за Илияна Йотова”, изтъкна той.

„Ако Румен Радев беше достойният български гражданин, генерал, нямаше как да вземе за кандидат за вицепрезидент Илияна Йотова, човек от най-голямото статукво”, допълни Марешки.

Смятам се за истински български патриот, защото патриот е този, който прави нещо добро за българския народ и българската държава, заяви кандидатът за президент.

„Ние се борим за дълбока и кардинална промяна и призоваваме всички истински български патриоти и почтени хора да се върнем, да направим една нова формация, да дадем нашите знания и опит, за да извършим тези промени, и то за не повече от година”, допълни той.

Вижте още от пресконференцията във видеото: