Настоятелният журналистически въпрос кой е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС продължава да внася смут в душите на управляващите, които открито продължават да показват нежеланието си да дадат конкретен отговор.

В началото на седмицата пред bTV лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС „разбира се, е на ДПС". 24 часа по-късно той обаче смени позицията си и обясни, че кандидатурата била „съвместна” . След него председателят на ДПС Лютви Местан не отговори кой е номинирал Пеевски, но каза пред bTV, че казусът Пеевски е изчерпан.

В петък това питане разстрои премиера Орешарски и той прекъсна брифинга си, на който конкретните отговори отсътваха. „Разбирам, че въпросите са свършили”, „струва ми се, че свършиха рационалните въпроси”, отговори той на двете репортерски питания кой и защо е предложил Пеевски.

По-рано днес зам.-председателят на НС Мая Манолова коментира, че въпросът с избора на Пеевски за председател на ДАНС вече съвсем не занимавал обществото. „Продължава да се върти една плоча, която интересува все по-малко хора. Ако това ще ви успокои, аз предложих Делян Пеевски”, каза Мая Манолова.