Свърши времето на гражданите, до тука беше, това каза министърът на образованието в оставка Тодор Танев за Мария Савкова от bTV.

Вчера министър-председателят Бойко Борисов официално поиска оставката на Танев заради скандалите в образованието и несъгласуваните промени в учебниците.

Той добави, че не е разочарован. „Трябва да са разочаровани хората, че нямат партии от XXI в. Партиите с членския партиен внос ги е имало още преди времето на Фюрера“.

Продължавам да скрепвам гражданския съвет и съм твърдо уверен, че рано или късно ще имаме този тип партии, който българският народ заслужава, каза Танев.

Попитан защо партиите от Реформаторския блок не са застанали зад него, той отговори: „Защото запазиха партийността. Не пожелаха да направят съюз с гражданите. Повечето от тях разсъждават партийно. От тук тръгват и делбите, раздялата на някакви купи сено. От тук става обвързаността или с властни структури, или с това, което тръгва от тях, и се влиза в една безкрайна серпентина, която има само една посока – надолу, надолу, надолу“.

Според него следващият министър трябва да му даде оценка, но мисли, че тя ще е висока, „тъй като съм му създал чудесна почва“. Той лично би си писал 5,5.