С огромно съжаление трябва да заявя, че президентът Росен Плевнелиев е абсолютно неадекватен. Този човек е вреден за България. Той трябва да си подаде оставката веднага. Той позори България пред демократичния свят. По този начин Румен Петков от АБВ коментира скорошни изявления на държавния глава.

Пред в.Индипендънт Плевнелиев коментира, че Русия води хибридна война на Балканите.

Според Петков, не може „на гърба на 200 трупа в Париж” Плевнелиев да твърди, че основната цел на Русия е да удари сайта на ЦИК и че Русия ни е обявила война. Според Петков Плевнелиев не разбира, че нашият враг е „Ислямска държава” и терорът, а защото той самият мрази Русия, държи да злепостави България пред всички нормални и мислещи хора.

„Нали разбирате, че Индипендънт не е Септемврийска победа- Плевен. Това, за да го каже един човек, той има деменциални проблеми. Той трябва да бъде освидетелстван и отстранен от длъжност. Той трябва да си подаде оставката днес и веднага, за да престане да позори родината с такива абсурдни тези - хибридна война”, каза бившият силов министър.

Поглед към Русия

Нашата парламентарна група ще покани на разговори ръководствата на ДАНС, служба „Военна информация“, НРС и персоналното ръководство на МВР на тема бюджетно обезпечаване на службите, обяви Петков.

„Ние като политическа партия ще направим всичко възможно да се създадат условия за работата на разузнавателните и контраразузнавателните служби“, подчерта той.

Румен Петков посочи, че ПГ на АБВ готви проект за декларация, с която НС да възложи на правителството да инициира отпадане на санкциите срещу Русия при съответните реципрочни условия. Според зам.-председателя на АБВ, трябва „да се загърбят излишните и вредни политически противопоставяния”.

„Президентът Първанов години наред обяснява как няма да имаме сигурна Европа без да имаме ангажиментите на Русия. Това е решение днес - ЕС, Русия, САЩ с общ фронт срещу ИДИЛ и тероризма“, каза Петков.

БСП също иска главата на Плевнелиев

От БСП обявиха, че са готови на разговори в парламента, защото Росен Плевнелиев работи срещу националните интереси на България.

"Има достатъчно основания, ако има партии в българското Народно събрание, които да поставят на разглеждане един въпрос за отстраняване на президента в НС", посочи лидерът на Столетницата Михаил Миков.