Левият народен представител Румен Йончев напуска Коалиция за България, за да представлява "България без цензура" в 42-рото Народно събрание. На пресконференция в Бургас лидерът на формацията Николай Бареков обяви, че Йончев „ще бъде нашият глас в парламента”.

Преди два дни Бареков обяви, че напусналият ГЕРБ депутат Красимир Стефанов ще бъде експерт на "България без цензура".

„Йончев ще бъде наистина независим депутат. От днес политическата новина е, че няма мнозинство, което да управлява легитимно в рамките на това НС, защото БСП плюс ДПС, които до момента съставляваха коалицията, която беше излъчила кабинета на г-н Орешарски, от днес имат един депутат по-малко, т.е. те имат 119 народни представители”, заяви Бареков. Според него, този факт поставя под въпрос бъдещето на НС и отговорите ще бъдат получени на европейските избори.

Журналистът политик прогнозира, че и други депутати ще се присъединят към Румен Йончев в рамките още на следващата седмица.

Земеделски народен съюз (ЗНС) ще участва в коалиция с „България без цензура” и ВМРО на европейските избори, съобщи Йончев, който е председател на ЗНС. Това решение е било взето на днешното заседание на Управителния съвет на партията.