„Нека да престанат партиите в парламента със своите лупинги, със заплахи за предсрочни избори, защото от понеделник очаквам "България без цензура" (ББЦ) да има свои двама депутати в Народното събрание”. Това каза пред журналисти в Пловдив лидерът на партията Николай Бареков. Той уточни, че единият от тях е Румен Йончев от Земеделски народен съюз, който очаква до дни да получи подкрепата на съпартийците си да напусне Коалиция за България.

Вторият ще бъде от ГЕРБ, икономист, който до 2-3 дни сам ще се представи. Бареков призова Ивайло Московски от ГЕРБ да направи своя избор и да се определи на коя страна ще бъде, като допълни, че в ГЕРБ има още няколко като Московски.

Двамата депутати на ББЦ, по думите на Бареков, променят изцяло конфигурацията в парламента. „С по 119 депутата остават двете групировки - от едната страна БСП и ДПС и от другата - ГЕРБ и Атака, а двама са при нас”, пресметна той. Бареков бе категоричен, че те "няма да участват в правителствени конфигурации в този парламент".

Запитан дали двамата депутати на ББЦ ще подкрепят евентуален нов вот на недоверие Бареков отговори, че това може да стане, ако ще има време през май да се организират избори "две в едно". „В следващ парламент бихме работили и с БСП и с ГЕРБ, но само по изготвяне на концепция за национално отговорно правителство, което да стабилизира страната и да я изведе от икономическата криза, която продължава”, обяви той.