„Болезнената реакция на премиера показа, че много добре осъзнава гафа, който е направил”. Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, цитиран от БГНЕС. По-рано днес Кънев каза, че само министърът на отбраната и външният министър са гарант за членството на страната ни в ЕС и НАТО.

Това ядоса премиера Бойко Борисов и той му отговори с изявление пред медиите в началото на заседанието на кабинета днес. Последваха изявления на външния министър Даниел Митов и на военния Николай Ненечев, които подкрепиха премиера и обявиха, че нямат различия с него.

„Нямам връзка с отношението между мнозинството и министрите. Няма мои министри, никога не е имало мои министри. Няма какво да се коментира. Моят разговор по тази тема е с премиера. (...) Фактът, че неговите министри са лоялни към него е добре известен и това е добре за държавата. Това, че той не е лоялен към тях е зле за държавата. Ако има спор, той е между мен и Борисов, и Ненчев или депутатите от ГЕРБ нямат нищо общо”, обяви Кънев.

Според лидера на ДСБ Борисов е подронил доверието на НАТО към България с поредица от необмислени, популистки изказвания за Черноморския басейн.