Името на спорен зам.-министър изплува сред новите назначения на кабинета "Орешарски" във втория ешелон на властта.

Премиерът Пламен Орешарски издаде заповеди за назначаването на още петима заместник-министри, гласи съобщението на правителствената информационна служба.

Това са Иван Иванов – заместник-министър на вътрешните работи, Людмила Елкова – заместник-министър на финансите, Добромир Симидчиев – заместник-министър на регионалното развитие, Петър Киров – заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и Атанаска Тенева – заместник-министър на образованието и науката.

Според визитката му, публикувана от Министерския съвет, Иван Валентинов Иванов в последните шест години е главен юрисконсулт на "Билдинг Строй Експрес" ЕООД. Преди това е ръководил офиса на "Воинтех" ЕООД в Шумен.

Проверка на вестник "Капитал" в информационната система ДАКСИ обаче показва, че през 1995 г. Иванов става управител на шуменския клон на силовата групировка СИК. С нея е свързан и баща му - бизнесменът Валентин Иванов - Шошо.

Людмила Елкова заема различни длъжности в Министерството на финансите, като последната е директор на дирекция "Данъчна политика". След това е била консултант по управление на проекти към Българския институт за стандартизация и консултант по проекти на ЕС на свободна практика.

Добромир Проданов Симидчиев от октомври 2011 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Петър Володиев Киров е преминал на различни длъжности в Изпълнителна агенция "Морска администрация", като от септември 2008 г. е неин заместник-изпълнителен директор.

Д-р Атанаска Михайлова Тенева в момента е преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Била е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание.