Ще свалим доверието от министър Ненчев, ако сливането на "" дирекциите в министерството остане. Това заяви лидерът на Народна партия Свобода и достойнстно Корман Исмаилов в студиото на "Лице в Лице" по bTV.

Причината е сливането на две дирекции в министерството на отбраната и отнемането на правомощия на зам.-министъра Орхан Исмаилов.

Става дума за "Отбранителна аквизиция" и "Инфраструктура на отбраната", която досега бе на подчинение на Исмаилов. Именно последната обслужва инфраструктурните обекти и годишно през нея минават милиони левове.

По думите на лидера на НПСД Ненчев не е аргументирал решението си пред комисията по отбрана в Народното събрание. Правят се промени без аргументация, без да се информира политическия кабинет и без междуведомствено съгласуване, изтъкна Исмаилов.

Дали Орхан Исмаилов ще подаде оставка ще реши партията ни, може да се стигне и до снемане на доверието от Ненчев, каза още той.

Атаката към шефа на кабинета на министъра на образованието - Мюйессер Солак, е част от цялостната атака към Танев. Част е от стратегия за дестабилизиране на просветното министерство и на политическата ситуация, смята Исмаилов.

По думите на лидера на НПСД бившият министър на образованието Тодор Танев беше без партия и така и не успя да събере стабилен политически кабинет, така че да успешно да проведе сериозните административни реформи, които предстоят във ведомството. Така се стигна и до измисления проблем с учебните програми, допълни Исмаилов.

Ще коментирам случая с г-жа Солак след 15-ти февруари, защото тогава излизат резултатите по започнатите проверки. От самото начало тя беше сочена като туркинята в министерството и срещу нея имаше редица атаки – в радикален тероризъм, в шпионаж, коментира Корман Исмаилов.