Не мога да соча с пръст Делян Пеевски и Валентин Златев. Това обяви в кулоарите на парламента премиерът Бойко Борисов на въпрос с какво са лоши Златев и Пеевски, че заради тях спря обществената поръчка за част от магистрала „Хемус” заради тях.

„Това, че фирми, които вие медиите свързвате с тях, бяха извадени от обществените поръчките, не мога да ги посоча с пръст”, коментира премиерът.

Във връзка със спрените обществени поръчки премиерът заяви: „Фактите са, че за 1.7 млрд. лв. са спрени поръчки. За близо три милиарда контрабанда е спряна и парите са влезли от бюджета“.

За картела на горива, за който Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), премиерът разкри, че е изпратил официално писмо до комисията с молба да има такава проверка и те са я направили.

Премиерът отказа да коментира изобщо дали бившият главен секретар на Министерския съвет по времето на първия кабинет на ГЕРБ - Росен Желязков, ще оглави новия състав на регулаторния орган. По темата за избора думата има парламентът, измъкна се Борисов.