Премиерът Бойко Борисов коментира, че ако от Патриотичния фронт излязат от управлението заради гласуването на президентското вето върху част от текстовете в Изборния кодекс, значи не си обичат държавата и не са патриоти.

Според министър-председателя няма основание за предсрочни избори, дори и ако ветото на държавния глава бъде прието.

„Кое да предизвика избори? Какво искаме да стане по-добре, освен да си вкараме държавата в хаос?“, попита Борисов риторично.

Борисов посочи, че изразява благодарността си за съвместната работа с вицепремиера и и социален министър Ивайло Калфин, който подаде оставка, след като АБВ реши да излезе от управлението.

„Там направихме много работа заедно. Той се държа изключително джентълменски, обяснявайки колко добре и правилно сме работили”, заяви Борисов.

По думите му претенции и проблеми всеки може да си намери и измисли. „Идват президентски избори и като ги слушам как се мъчат да се кандидатират. Това са политически ходове. Разбирам ги, има го това в политическата игра. Пожелавам им успех. Просто не се интересувам от другите партии. Интересувам се от моята”, подчерта Борисов.

Премиерът каза, че един ден, ако Ивайло Калфин иска да се върне в кабинета, той е готов да работи с него.

„Ние изградихме не само колегиална, но и приятелска дружба, доверие, разбирателство с целия екип от Министерски съвет”, допълни още премиерът.

Днес в Любимец той официално откри електрифицираните железопътни отсечки Димитровград - Симеоновград, Любимец - гръцката граница, както и ремонтираната железопътна гара в Любимец. "Кога сме си мечтали в България да се разминават високоскоростни жп линии с високоскоростни магистрали”, изтъкна той.

Борисов пристигна в Симеоновград със служебния автомобил, който за малко не счупил в дупките между Стара Загора и Опан. След него по отсечката тръгнаха валяците.

„Понеже имам приятели от Сименовоград във Фейсбук, до четвъртък-петък искам да ми напишете алфалтират ли”, заръча премиерът.

С лентичка в джоба премиерът тръгна пеш по новооткрития мост. На гарата обаче взе влака.

Журналситите и Борисов тестваха високоскоростната жп отсечка, която стига чак до гръцката граница. Обещанията обаче до 2 години влакът да се движи с над 220 километра в час.

Затова трябва да се съберат още пари за нови локомотиви.

Средствата ще дойдат от концесията на летище София, от която кабинетът очаква около 200 милиона лева, обяви Борисов, преди да се качи в хеликоптер, за да открие завод в Кърджали.

След като за един ден тества пътният, железопътният и въздушният транспорт, премиерът си избра любим превоз.

„Влакът си е най- удобен. Ще си седнеш вътре, нито клати, нито се завива рязко”, мотивира предпочитанията си той.