Още един депутат напуска групата на ГЕРБ във вторник. Това предизвести лидерът на България без цензура в Челопечене, където той собственоръчно изпече кюфтета и кебапчета за симпатизанти.

Към формацията на Николай Бареков по-рано се присъединиха няколко бивши вече хора на Борисов. Сред тях е Светлин Танчев, който като независим депутат стана вторият представител на България без цензура в парламента - след Румен Йончев, напуснал левицата.

Идеите на журналиста-политик официално споделиха още бившият зам.-председателят на Общинския съвет от ГЕРБ в Пловдив ген. Димитър Цветков, както и Ангел Даскалов – бивш депутат и шеф на ГЕРБ-Велинград.

Някои от тези „раздели” на партийни лица с принадлежността им към формацията на Бойко Борисов бяха също обявени предварително от Бареков.

В Челопечене лидерът на България без цензура коментира в негативен план раздаването на козунаци на бедните от страна на партията на Бойко Борисов.

"Те умориха хората от глад. Но по-страшното е, че те са давани на социално-слаби, което означава, че някой е ровил в масива на общината. Да ровиш в личните данни на бедните българи е цинизъм", посочи политикът на фона на скандала с теч на лични данни от последните дни - във връзка с подготовката за евроизборите.

Народна република

„Една от следващите ни инициативи в Народното събрание, която ще предприемем, е да върнем старото име на България – Народна република България”.

Това каза Бареков по време на среща със симпатизанти на партията в столичния ромски квартал "Факултета" по-късно днес. „Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше точно това, че махнаха думата "народ" това показва и замисълът народът да бъде в опозиция и да управлява мафията.

"Какво странно има в думата "народна", попита още лидерът на ББЦ и уточни, че се надява заедно с други български политици да внесат такова искане да се върне старото име на страната ни, за да се знае, че властта произтича от народа и за народа.

„Ние сме партия на работническата класа”, обяви Бареков пред жителите на "Факултета".