„Атака” откри предизборната си кампания в Москва, съобщиха от пресцентъра на партията. Водачът на листата за евроизборите Волен Сидеров беше награден с руския орден "Звезда Отечества". Отличието връчи космонавтът и два пъти герой на Съветския съюз Борис Волинов.

Орденът се присъжда на Сидеров от Горната камара на руския парламент за принос в развитието на отношенията между България и Русия. Със събитието беше открита кампанията на националистите за евровота на 25 май.

„България ще изпрати 17 депутати в Европарламента. Аз и моите двама колеги - Десислав Чуколов и Магдалена Ташева, водим листата на нашата партия и ще бъдем гласа на тези българи, които смятат, че ЕС е структура, която трябва да се промени или да се разтури”, коментира Сидеров след получаването на ордена.

Политикът допълни, че „днес ЕС е марионетка на САЩ и на това трябва да се сложи край”. „Ние смятаме, че България трябва да е неутрална във военно отношение и да не членува в НАТО. Убедени сме, че България и Европа трябва да развиват приятелски културни и икономически отношения с Русия, а не да враждуват с нея”, каза още Волен Сидеров.

Той се похвали пред руските власти, че „Атака” единствена в българския парламент признала ясно референдума на Крим, обявявайки се против санкциите срещу Русия. „Това се разминава с официалната позиция на правителството на България, но затова пък, когато у нас има правителство на „Атака” и аз съм министър-председател, България ще излезе от НАТО и ще върне пълноценните отношения с Русия, която смятаме за братска страна”.