АБВ отива за победа на президентските избори. Това заяви председателят на партията Георги Първанов по време на нейния национален съвет в НДК.

Първанов бе категоричен, че АБВ има потенциал да покаже убедителен резултат и на президентския вот и ще търси взаимодействие сред единомишленици.

„Търсим взаимодействие не само в лявото, но и в центристкото политическо пространство, защото България има нужда от уважаван президент. И АБВ трябва да стане носител на инициативата. АБВ подава своята ръка за взаимодействие в лявото пространство и го правим с идеята това да бъде дългосрочно. Политическият живот не може да се развива без силна левица и убедително представяне в лявото“, обяви президентът (2002 г. – 2012 г.).

По думите на Първанов, АБВ е готова на компромиси в рамките на едно равнопоставено взаимодействие с други партии. Във същото време той подчерта: „Няма да приемем високомерното отношение и менторския тон“.

Лидерът на партията даде висока оценка на представянето й на местния вот – над 40 общински кметове, над 120 кметове на населени места и над 150 общински съветници от първо участие.