Не виждам причина Патриотичният фронт да не подкрепя кабинета – може да не са изпълнени всички наши искания но се работи по тях. Това обяви пред „Тази неделя” Валентин Николов, депутат от Патриотичния фронт и председател на антикорупционната комисия. Той уточни, че говори само от свое име, защото не е в ръководството на партията.

За работата на Комисията за борба с корупцията той обясни, че тя работи по всички подадени сигнали. Имало доста жалби срещу кметове от различни партии. За пример той даде кметовете на Ботевград – Георги Георгиев и на Разлог – Красимир Герчев. Той напомни, че срещу кмета на Ботевград тече и прокурорска проверка.

За казуса с апартамента на Мустафа Карадайъ от ДПС, който е в центъра на София и е купен на безценица преди години, Николов каза, че сигналът отива прокуратурата, защото депутатът нито е отрекъл, нито се е защитил. На упрека на Кардайъ, че антикорупционната комисия не се събира на заседания, председателят показа „извинителна бележка” от депутата от ДПС, че на заседанието на 11 юни не може да присъства.