Стотици врачани се събраха пред Съдебната палата в областния град, за да поискат справедливи присъди за смъртта на 16-годишния Николай Димитров, който почина след побой в местна дискотека.

По същото време магистратите гледаха мерките за неотклонение на тримата заподозрени за побоя - Ивайло Иванов-Акулата, Калин Димитров-Скинара и Иван Каменов-Цофъра. Пред сградата се събраха съученици, близки и роднини на починалото момче. Те запалиха свещи пред съда.

Тримата задържани бяха вкарани през страничния вход, докато събралите се хора викаха "убийци". Пред медиите обвиняемите запазиха мълчание. Магистратите прецениха, че те трябва да останат в ареста за постоянно.

Във фесйбук групата, която настоява за строги наказания за виновниците, до днес членуваха близо 500 души.

Междувременно кметът на Враца Николай Иванов излезе с отворено писмо. „Уважаеми съграждани, изпълнявайки правомощията, дадени ми от закона, проведох среща с ръководния екип на Областната дирекция на МВР – Враца и настоях да бъдат предприети мерки за въвеждане на засилен и ефективен контрол в питейните заведения в града. В случай, че се констатират закононарушения, своевременно да бъде задействана процедура за отнемане на лиценза им. Ангажирам се да няма компромиси”, се казва в писмото.