Днес президентът връчва наградата в конкурса „Голямото семейство".  Четири жени и един татко. Или казано с други думи - семейство Григорови.

Лора и Ангел са лекари. Тя е педиатър, а той - съдов хирург. А трите им дъщери на 2, 6 и 11 години са ... просто щастливи.

„Много е весело. Когато мама и тати са вкъщи е още по-забавно, защото като има по-големи и е по-хубаво.", разказва най-голямата, Християна.

Децата са планирани - между научните трудове, дисертации и работата. Грижите за тях също.

 „Не стигат.  25-26 часа трябва да е денонощието минимум. Определено семейството е най-голямото богатство и това ме кара така за него да правя всички жертви. Не жертви, но компромиси.", казва Ангел.

Лора допълва: „Избрали сме някакъв по такъв път - не финансово да трупаме, а т.е. в децата инвестираме. Каквото изкараме, ние в децата го влагаме. Няма и година сме с жилище и то е на кредит. На банката."

Снимка: Ладислав Цветков

Идеята за участие в конкурса „Голямото семейство" е на голямата им дъщеря. Четвъртокласничката „изкъсо" следи конкуренцията - 33 семейства с общо 115 деца:  „Има, има хубави семейства. Обаче има и такива, които много са си прехвалили децата, които... Едно 7-годишно дете не може да ходи и на хип-хоп, и на йога, и на много други неща."

 Награденото семейство планира и четвърто дете, но сега на дневен ред е домашен любимец за момичетата.