Очаква се над 400 хиляди българи да тръгнат на път днес за коледните празници. Натоварен трафик и засилено полицейско присъствие ще има по пътищата през целия ден.

Очаква се над 200 хил. автомобила да напуснат София, обяви за bTV началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев. Ще има и поток към София, предупреди той.

Очаква се най-натоварени да са пътищата от София към Пловдив, изхода на Ботевградско шосе, пътят към Перник през Владя и към ГКПП „Калотина”.

Съветът на Тенчо Тенев е да се шофира внимателно, да се слагат предпазните колани и хората, които тръгват рано сутрин, да внимават за заледявания.

Ограничава се движението на камионите над 12 тона по главните пътища. Две ленти ще бъдат обособени за излизащите от София през Владая.

Стотици хора ще пътуват с автобус и влак – места ще има, уверяват превозвачите. Най-много билети са купени за направлението София - Горна Оряховица - Варна.

След последните атентати, на гарите и другите обществени места има засилени мерки за сигурност.

Пътна полиция засилва контрола - данните сочат, че най-много катастрофи стават между 17 и 18 часа. По време на празниците миналата година на пътя са загинали 16 души, близо 300 са ранените.