Таксиметров шофьор прободе с нож 25-годишен клиент. Двамата се скарали заради цигара.

Инцидентът стана в 4 ч. сутринта в столичния квартал "Младост".

Две момчета и момиче се качили в такси. Според първоначалните данни единият от младежите бил леко пийнал и запалил цигара в колата.

Шофьорът му обяснил, че в автомобила не се пуши. След като младежът отказал да загаси цигарата си, таксиметровият водач отбил колата и помолил клиентите да слязат. Тогава обаче последвало сбиване.

Шофьорът извадил нож и пробол единия младеж два пъти в гърдите.

Пострадалият е в реанимация, но животът му е вън от опасност.

Снимка: bTV

"Има две прободни рани в лява гръдна половина, но е извадил късмет", казва доц. Михаил Радионов, началник на клиниката по хирургия на болница "Св. Анна".

Шофьорът е арестуван.

Той е на 58 години, бивш военен. В таксиметровата компания работи от седем месеца. Документите му са изрядни, минал е успешно и психотест.

Пред шефовете си обяснил, че той е бил нападнат.

"Информацията, която имам, е, че е бил нападнат от видимо пияни клиенти", обяснява главният инспектор на таксиметровата компания Красимир Делев.

По думите му обаче шофьорът не си признал, че сам е наръгал клиент.

Таксиметрови шофьори също смятат за безумно спорове да се разрешават с хладно оръжие. Запитани обаче дали има много агресия сред техните колеги отговарят положително. Причината - били огледалото на обществото.

Таксиметровите шофьори у нас са около 24 хиляди. До 62-годишна възраст се явяват на психотест на три години.

Пред bTV от браншовата организация коментираха, че контролът над водачите трябва да се затегне.

През октомври миналата година таксиметров шофьор удари полицай на площада пред Народното събрание. Побойникът – 46-годишният Борис Тасев, се отърва с глоба от 500 лв.

Оказа се, че Тасев е имал присъда за убийство в състояние на афект, но след изтичане на законовия срок е бил реабилитиран, а присъдата заличена от свидетелството му за съдимост.