20-годишен мъж е задържан за пожара в Лесово, който избухна на 3 август, съобщи кореспондентът на bTV от региона. Полицията в Елхово ще разследва дали в действията му има умисъл, или става въпрос за небрежност.

За два дни пожарът унищожи над 4000 декара гориста местност, ливади и земеделски земи.

Мъжът е местен. От полицията не уточняват с какво се е занимавал и защо е бил в землището до село Лесово. Пожарът избухна в следобедните часове. Оше тогава основната версия бе човешка намеса.

В хода на издирването и последвалите процесуално-следствени действия, виновният е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Уточнява се размерът на щетите.

Вторият голям пожар в района - този до село Вълча поляна е загасен късно снощи. Фронтът му достигна 4 километра в гористата местност над селото. Огънят тръгна от селото, изгори две къщи и селскостопански постройки.

Според разследващите причината отново е човешка небрежност. Разпитани са много заподозрени, но няма задържан. Днес полицаи от Елхово извършват оглед на мястото на пожара. Образувано е досъдебно производство.