1 USD
1.81667 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,828.1

Русия ограничава вноса на животни от България заради „син език”

Свят

Това е поредният епизод в „търговската война" на Москва след наложените западни санкции

Русия вноса на животни от България заради разпространението на болестта „син език”, съобщи Федералната служба по ветеринарен и фитосанитарен надзор (Росселхознадзор), цитирана от ИТАР-ТАСС.

Забраната засяга вноса на едър и дребен рогат добитък, циркови и зоопаркови животни от България, от окръг Пелопонес в Гърция и района на Лацио в Италия, както и на месо от Румъния заради огнището на болестта „луда крава” в област Клуж и влиза в сила от 7 август, се посочва в прессъобщението.

Ограничението засяга и камилите, ламите и алпаките. Допълните ще бъдат забранени доставките на сперма от бикове, овни и козли от тези райони. Издадена е и аналогична забрана за вноса от Хасковска област в България, допълва ИТАР-ТАСС.

Това е поредният епизод в „търговската война", започната от Москва след налагането на санкции от западните страни, отбелязва АФП.

Москва е обвинявана, че използва търговското оръжие, позовавайки се на санитарни причини, като средство за дипломатически натиск върху съседните страни. След засилването на западните санкции Русия забранява почти ежедневно вноса на нови хранителни стоки на нейна територия под прикритието на „защита на потребителите".

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии