1 USD
1.80361 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,469.6

Отпада предварителното лицензиране на вноса на земеделски продукти

БГ Бизнес

Кабинетът се заемал с промени в трите "изоставени" отрасъла - зеленчукопроизводство, животновъдство и трайни насаждения

Правителството се зае да направи редица промени в онези три отрасъла, които бяха изоставени през последните 23 години - зеленчукопроизводството, животновъдството и трайните насаждения. Това заяви на пресконференция министърът на земеделието проф. Димитър Греков след днешното редовно заседание на Министерски съвет.

Греков посочи, че министрите са одобрили редица промени в областта на животновъдството, които биха развили отрасъла. „Промяна в Закона за подпомагане на земеделските производители премахва предварителното лицензиране на вноса на земеделски продукти”, обяви той.

Ръководителят на земеделското ведомство изтъкна, че други одобрени от кабинета промени са в Закона за животновъдството, които гласят, че се променя процедурата по предоставяне на документи от бизнесоператорите, които да удостоверяват тяхната съдебна регистрация в търговския регистър.

Ще бъде облекчена и процедурата по вписване на браншовите организации в регистъра на горския сектор. Така вместо удостоверение за пълно състояние ще се изисква само идентификационен код, който дава възможност за правене на справки за актуалното състояние на организациите.

Промени ще има и в Закона за съхранение и търговия на зърно като ще отпаднат изискванията за предоставяне на документи за лицензиране. Причината - те могат да се видят в публичния регистър. „Всичко това не е свързано с финансови промени, както за животновъдите, така и за правителството”, посочи Греков.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

"Лукойл" трябва да внесе 13 млн. лв. за февруари във Фонд "Сигурност на електроенергийната система"

Лицата, които произвеждат нефтопродукти от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия, се задължават да правят месечни вноски за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт

Галерии