Започна голямото пътуване за празниците. Натоварен беше трафикът в почти цялата страна. автобусните фирми пуснаха допълнителни превозни средства, беше въведено ограничение за движение на камиони по автомагистралите. За съжаление и този път белязано с трагедия на пътя. Коледата в Девин вече е почернена. Градът обяви траур, след като три момчета загинаха с колата си.

Вече е в сила ограничението за движение на камиони по автомагистралите и част от републиканските пътища. Полицията отбива ТИР-овете от 18:00 и ще ги пусне да се движат в 9 вечерта. Същата мярка ще бъде приложена и в неделя.

През целия ден в столицата трафикът беше натоварен. На много места в центъра се образуваха задръствания. До 10 часа вечерта за възловите кръстовища ще отговарят дежурни регулировчици, тъй като имаше множество леки катастрофи.

Натоварен беше трафикът в почти цялата страна. Катастрофи имаше и на магистрала „Хемус” и на „Тракия”. За късмет на пътя за Гърция засега няма съобщения за сериозни инциденти.

През целия ден трафикът по направлението София - Гърция беше изключително интензивен. Голяма част от хората, които ще празнуват в южната ни съседка, вече са патили от задръстванията.

Първият рисков участък по пътя за Кулата е край Мурсалево, където преди дни свлачище блокира пътя. Опасност от падащи камъни има на още няколко места.

„В проходите, като Кресненското дефиле, като прохода Предел има вероятност да има паднали камъни и затова трябва да се управлява с повишено внимание”, обясни Димо Чобанов от КАТ - Благоевград.

Проходите „Златишки” и „Върбишки” остават затворени. Движението за машини над 12 тона е забранено през „Петрохански” и „Шипченски” проход.

Забрани за пътуване от столичната централна автогара нямаше, но някои не успяха да се си вземат билети на време. Транспортните компании пуснаха над 100 извънредни автобуси по различни маршрути.

Черна Коледа в Девин

Четирите момчета, били в колата, са приятели от детство. Снощи решили да се разходят до Широка Лъка. Инцидентът става на връщане към Девин. Три от момчетата загиват на място.

Оцелелият Николай Велев се измъква от водата и върви един километър до най-близката бензиностанция.

„Момчето е дошло тук, беше мокро, не са му спирали по пътя, защото са го мислили за пиян. Обадихме се на 112”, обясни Росен Буков, който е служител на бензиностанцията

За полицията причината за катастрофата е ясна. „Колегите, които са посетили местопроизшестивието, установиха, че няма заледяване, високата скорост е причина, заяви говорителят на РДВР - Смолян Цветелина Черкезова.

Хората от Девин са потресени от сполетялата ги трагедия. Съученици на загиналите не могат да повярват, че приятелите им ги няма.

Утре е обявен ден на траур и са отменени коледните тържества. Общинският съвет се събра и реши да подпомогне семействата на загиналите.