Кандидатът на ДПС Минка Капитанова стана кмет на Гърмен. Това сочат окончателните резултати след вота. За Капитанова са гласували 5199 души или 67% от упражнилите правото си на глас. За кандидата на ГЕРБ Верхад Ислямов бюлетина са пуснали 2245 души или 33 на сто от подадените гласове.

Преброяването приключи в 5:15 ч тази сутрин. 290 са недействителните гласове. Избирателите бяха 12 359, като се гласуваше в 21 секции. Тържествата продължиха и тази сутрин. Със зурни и тъпани победителите празнуват на площада в Гърмен още от 6 ч сутринта, когато е преброена и последната бюлетина.

В община Гърмен през последните 12 години градоначалник беше Ахмед Башев от ДПС. Той беше избран за депутат на предсрочните избори на 12 май от листата на партията в Благоевград. Към 19:00 часа избирателната активност в общината беше малко над 50%.

Новият кмет смята да работи за развитието на туризма, селското стопанство и развитието на инфраструктурата. Загубилият изборите кандидат на ГЕРБ обаче не признава резултата от изборите. Бюлетините били прозрачни.