Депутати от „Атака” нахлуха в сградата на Нова телевизия, за да се търсят сметка на участници в предаване, които носили маски с лика на националистическия лидер Волен Сидеров в началото на интервюто.

Двамата са участвали и в днешния протест „Имунизирай България срещу Волен Сидеров” пред Съдебната палата, където няколко десетки граждани настояха за сваляне на имунитета на депутата. По време на проявата с такава маска се появи и журналистът и продуцент Найо Тицин.

Срещу протестиращите скочиха народните представители Деница Гаджева, Миглена Александрова, Димитър Димов, Илиян Тодоров и Калина Балабанова, които минути след 17:00 часа нападнаха двамата гости на Нова телевизия с обиди и заплахи.

Лидерът не беше с групата. Междувременно той получи искането на главния прокурор за сваляне на имунитета му, с което започна да тече 14-дневен срок депутатът сам да се откаже от специалната си защита.

Представителите на „Атака” са отказали поканата да се включат в дебат на живо в ефира на медията и предпочели да останат във фоайето.

Представители на Атака многократно са били поканени да участват в предаването „Часът на Милен Цветков”, но не са откликнали на поканата да дебатират в ефир. Вместо това са предпочели саморазправа във фоайето на Нова телевизия.

Това не е първата подобна проява на хората на Волен Сидеров. През лятото те нахлуха в БНТ, за да се оплачат от начина, по който медията отразява партията.

Поддръжници на партията организираха и протест пред bTV в началото на юни, но не се опитаха да влязат в телевизията. Това се случи след гостуването на Сидеров в предаването "Тази неделя", когато той посъветва водещата Лора Крумова да си седи вкъщи и да домакинства, но се почувства обиден от репликата, че се "държи като лумпен".