Около 40 души се събраха пред Съдебната палата в София с настояването главният прокурор да поиска свалянето на депутатския имунитет на лидера на „Атака” Волен Сидеров. Сотир Цацаров обаче изпревари планираното във Фейсбук събитие „Имунизирай България срещу Волен Сидеров”.

Близо два часа преди протеста от държавното обвинение съобщиха, че снемането на имунитета на Сидеров е поискано с писмо до парламентарния председател Михаил Миков. Срещу националистическия лидер в образувано досъдебно производство след словесните нападки и физическата агресия срещу френски дипломат, полицаи и гражданин на летище Варна преди два дни.

Журналистът Найо Тицин, преоблечен не за първи път като Волен Сидеров в усмирителна риза, влезе в сградата на Съдебната палата, за да внесе подписка от граждани за снемане на имунитета на Волен Сидеров.

Полицейското присъствие в района не е засилено, движението се осъществява нормално. Около час по-рано пред Съдебната палата се проведе и митинг на привърженици на „Атака”, които „защитиха” Волен Сидеров.