За сряда няма предупредителни кодове за жеги в нито една област от страната, температурите ще са малко по-ниски от вчера. По-късно от НИМХ обявиха обаче кодове за дъжд и гръмотевични бури.

Максималните в страната ще са 30° и 35°. В София – около 30°,в Пловдив – 32°, във Варна – 28°. Вятърът е до умерен.

Следобед на места в Западна и част от Южна България ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони очакваме явленията да са интензивни.

По нашето Черноморие ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е около 25°-26°. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Следобед над планините в Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Прогнозата е за краткотрайни, временно интензивни дъждове с гръмотевични бури. Максимални температури в планините ще са между 17° и 24°.

В четвъртък и петък, отново над Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Остава повишената вероятност за локални интензивни явления и градушки.

В Източна България – слънчево със слаб до умерен вятър. От събота ще започне постепенно повишение на температурите. Тогава и в неделя изгледите са за слънчево време.

В началото на месец юли температурите в низините отново ще надхвърлят 35°.