„Разговорът с президента беше дълъг. Обсъдихме възможностите за правителство. Ние ще бъдем опозиция. Обсъдихме и други теми“.

Това каза Николай Денков след консултациите при президента Румен Радев и подчерта, че ПП-ДБ няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ.

„Върнахме се на някои въпроси – как може да е по-ефективна борбата с корупцията, как да работят институциите по-ефективно. След като Борисов свали две наши правителства, не виждаме с какви очи иска подкрепа. Нищо не му дължим. Няма какво да се представя на жертва“, посочи Денков.

Бившият премиер е категоричен, че в коалицията „Продължаваме промянатаДемократична България“ няма разцепление.

„Проевропейското правителство е етикет. Правителството трябва да е с ясни приоритети, програма и задачи. Какво показа ГЕРБ в това отношение до този момент? Говори се задкулисно как ще се разпределят министерства“, каза още той.

По време на разговорите с президента Атанас Атанасов обяви, че има информация и снимки как снайперисти са разположени в двора на имота на Бойко Борисов в Банкя.

„Това не е ли притеснително? Снимките са достоверни. Въздейства се върху сигурността на председателя на партията, която е мандатоносител. Президентът е пестелив, както се прави в случая. Смятам, че въпросът е важен. На Балканите се случват такива неща. Намеквам. Смятам, че една от версиите за случващото се идва отвън“, допълни Атанасов.

„Неслучайни хора ме занимаваха с тази тема. Питаха ме не се ли интересуваме. Каква е причината да се повиши нивото на защита?“, попита още той.