Варненският съд реши да остави в ареста 52-годишната Анита Мейзер, обвинена в причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си – културиста Николай Димов.

Част от мотивите на съда са, че тя пребивава предимно в чужбина, има американски паспорт, който обаче не е предоставила на властите, и има опасност да се укрие. За това определение на съда надделя и второто обвинение на прокуратурата – че Анита Мейзер е предложила 30 000 евро на полицай, за да не извърши действия по служба.

Подкупът е предлаган на три пъти, като последният път е в сградата на областната дирекция на МВР, и във възходяща градация – 10, 20 и 30 000 евро. По това обвинение присъдата е по-тежка – затвор до 10 години и глоба до 15 000 лв.

Основното обвинение към Мейзер е за причиняване на смърт по непредпазливост заради това, че е затегнала собственоръчно т.нар. свински опашки около врата на съпруга си, но не е допускала, че ще се стигне до такъв трагичен край – настъпване на неговата смърт.

Бившата "Мисис България" каза пред съда, че е невинна и поиска да бъде освободена, защото е жена и майка. Тя плачеше през цялото време. Недоволни от разследването са близките на жертвата – културистът Николай Димов.

Десетки негови роднини и приятели се събраха пред съда. Те смятат, че, заради финансовото състояние на Мейзар и готовността й да дава подкупи, е възможно да не получи заслуженото наказание.