Английски ММА боец потроши две коли с откраднат мотокар в Слънчев бряг, а после ангажира полицията в куриозно преследване. Екшънът се разиграл снощи около 23 часа, информират от МВР.

Мъжът преминал с откраднатия мотокар през заключения с метални врати портал на складова база и след това "пронизал" лекотоварен автомобил "Форд Транзит", а после и БМВ.

Пристигналите на място полицаи опитали да задържат развилнелия се мъж, но той ги заплашил с 30-сантиметров гаечен ключ, който размахвал срещу тях. Малко по-късно обаче сменил тактиката и започнал да удря с ключа собствената си глава, а след това побягнал.

Снимка: МВР

След кратко преследване полицаите направили нов опит да го задържат, но агресивният мъж нападнал единият от полицаите с гаечния ключ. Наложило се вторият полицай да стреля със стоп-патрони, но и това не сложило край на куриозното преследване.

Мъжът е бил улучен от стоп-патроните в краката, но изобщо не е реагирал на болката.

Той побягнал към близка бензиностанция, влязъл в нея и започнал да замеря полицаите със стъклени бутилки с алкохол, които намерил по рафтовете.

Докато част от полицейския екип извеждал трите уплашени от ситуацията служителки на бензиностанцията, други опитвали да отвлекли вниманието му, използвайки срещу него прахов пожарогасител. Непознатият обаче нахлул в кухненското помещение, откъдето излязъл въоръжен с два големи кухненски ножа, информират от МВР.

Снимка: МВР

За овладяване на ситуацията на място пристигнали служители от специализираните полицейски сили при ОДМВР-Бургас, служители от района служба "Пожарна безопасност и защита на населението"-Несебър и екип на Центъра за спешна медицинска помощ-Несебър.

Едва след пристигането на подкреплението мъжът е бил задържан.

За задържането му са използвани цели пет чифта белезници.

Проверката е установила, че това е 26-годишният Д.К. от Кембридж. Пристигнал е у нас на 21 септември с организирана екскурзия.

В момента се намира в бургаската болница при засилени мерки за сигурност. Взета му е кръв за химичен анализ за наличие на наркотици или други упойващи вещества.