28 огнеборци от Кърджали и Момчилград потушиха 820 декара горящи сухи треви по пътя за село Енчец, във вилната зона на Царевец и в района на село Брош, съобщиха днес от пресцентъра на полицията.

Трите пожара избухнаха в интервал от няколко минути вчера след обяд. Около 500 декара треви са обхванали пламъците във вилната зона, където пожарът беше потушен, преди да нанесе материални щети. Човешка небрежност е причинила запалването.

Освен 150 декара сухи треви в района на село Брош са изгоряли два автомобила и микробус, изоставени в необработваема нива. Огънят тук тръгнал след късо съединение в далекопровод. Небрежност при боравене с открит огън и причинил пожар в района на село Енчец, където пламъците са обхванали 170 дка. сухи треви.

По същата причина е избухнал пожар в крумовградското село Егрек, в който изгоряла 25 дка. суха растителност. Екип на пожарната, 6 работници от Държавното горско стопанство и 32- ма от местни гасачески групи от селата Бук, Лъжичник и Егрек са потушили огнената стихия.