11-годишно момиче почина след инцидент в столичното 52-ро училище в "Бояна". Детето е било ритнато в корема от 11-годишно момче и е починало по-късно в болницата.

Имало е спречкване между децата в класа, но момичето не се е оплакало от нещо по-сериозно. Едва след два часа е казало, че не се чувства добре, обясни за bTV началникът на столичния инспекторат Ваня Кастрева.

Детето е припаднало, при което е получило допълнителен удар. Инцидентът е станал към 14:30 ч. по време на занималня, а не в учебните часове. Предстои да се изясни дали в стаята е присъствал възпитател, информира шефът на СДВР Младен Маринов.

След като на детето му прилошава е извикана Спешна помощ. Направени са опити за оказване на първа помощ, но те са неуспешни и момичето е откарано в болницата, където незабавно са предприети действия за реанимиране. След около час и половина момичето умира в "Пирогов". 

От там съобщиха, че при пристигането състоянието на момичето е било несъвместимо с живота.

Има образувано следствено дело срещу неизвестен извършител. Под ръководството на следовател продължават процесуално-следствине действия, заяви Младен Маринов.

В Шесто районно полицейско управление текат разпити.

Там е и 11-годишното момче в присъствието на психолог, родител и следовател. Призовани са и други деца, които са били в учебната стая, но тъй като става въпрос за малолетни лица, това трябва да стане в присъствието на психолог и на родителите. В полицейското управление е и директорът на училището, възпитателите, които са били в занималнята. Изяснява се защо сигналът е подаден по-късно.