Загиналите са командирът на рота - капитан Георги Христов Качорин, младши сержант Антон Валентинов Петров - командир на отделение, старши сержант Иван Инджов - също командир на отделение и редник Свилен Каменов Киров, който е бил мерач на отделението.
Близките на загиналите вече са уведомени, съобщи началникът на ГЩ на Българската армия генерал Никола Колев, а близките на ранените ще бъдат информирани, когато се установят с точност имената им.

Тежко ранените са 17 души и са превозени с американски хеликоптер до военна болница в Багдад. Десет от по-леко пострадалите са в медицинския пункт на българския батальон.

До 24 часа с военно-транспортен самолет ръководството на Генералния щаб и на Министерството на отбраната ще замине за Кербала, за да транспортира телата на загиналите и да посетят ранените, както и да се запознаят с обстановката. Ако министър Николай Свинаров успее да се върне от чужбина, той също ще замине за Ирак.

Повече от пет часа Министерството на отбраната и Генералният щаб събираха информация за терористичното нападение и не потвърждаваха новината за четирима убити. Да получи информация за инцидента в Генералния щаб дойде и вицепремиерът Лидия Шулева, която е временно изпълняващият длъжността министър-председател. Началникът на Генералния щаб на армията генерал Никола Колев обясни, че съобщението е било забавено докато не бъдат уточнени имената на военнослужещите и не бъдат уведомени техните близки. След атентата е била прекъсната комуникацията с батальона и от София са събирали информацията по обходни канали.

"Тази атака беше очаквана, няколко пъти споделяхме, че сме силно притеснени от спокойствието, което цари в Кербала. Всеки ден се подобряваше охраната и мерките, но теториститите използват непрекъснато нови похвати", каза ген. Никола Колев. 

Близките на загиналите ще получат полагаемите им се по закон обезщетения и застраховки. Заместник-минстър Илко Димитров изрази съболезнования на семействата на загиналите. Той подчерта, че войниците ни в Кербала са изправени пред противник, който няма никакви ценности.

"За съжаление, това което не искахме да се случи, се случи, въпреки взетите мерки", каза Димитров. 

Генерал Колев добави, че ще бъдат взети допълнителни мерки за сигурността на войниците в Кербала. Те се съгласуват със Сухопътни войски и разузнавателните служби.