Топ шеф-готвачи на кулинарен форум в София

За първи път в България шеф отличен с три звезди Мишлен ще направи майсторски клас

Публикувано в  11:37 ч. 29.01.2020 г.

Топ шефове от най-висок ранг превземат кухнята на единствения по рода си кулинарен форум.

Снимка: btvnovinite.bg

Как да направиш шоколад от едно какаово зърно, да го темперираш на мраморна плоча и още много други техники - това показа шеф Юри Балтарийски в първия ден на събитието.

Снимка: btvnovinite.bg

„В момента прави първо неговата концепция, която е бинтобар. Бинтобар означава от какаовото зърно до шоколада, до формата на шоколада. Как можете да приготвите шоколада от какаово зърно с една машина, която мели какаовите зърна, добавяме масло и имаме крайния продукт - един шедьовър“, обяснява шеф Димо Димов.

За първи път в България шеф отличен с три звезди Мишлeн - Паоло Касагранде, ще направи майсторски клас.  Седем от най-високо отличените шефове в света ще покажат различни техники в балканската и съвременната кухня.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това е другата тема, върху която сме заложили тази година на GastronomiX. Малко повече за балканската кухня. Поканили сме от Босна и Херцеговина Нихат Мамеледжа. Един от най-креативните турски готвачи Умут Каракуш“, разкрива шеф Димов.

Един от най-успешните български шефове Емил Минев, директор на престижната академия „Ле Кордон Блу“ също ще представи своите креативни ястия.

Снимка: btvnovinite.bg

„Неговата концепция, която е много интересна в „но фууд уейст“, в духа на съвремието, в което живеем, тоест храна с най-малко отпадък. И той ще предложи едно „файн дайнинг“ ястие от абсолютно обикновени продукти, като лук, моркови, картофи - абсолютно „бейсик“ продукти“, казва шеф Димов.

Четвъртото издание на професионалния форум за висша кулинария - GastronomiX 2020, ще продължи до 31 януари. 

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече