Проф. Георги Рачев: Динамично време в първата половина на февруари

Над 2000 метра максималните температури ще са до минус 10 градуса

Редакторски екип Редакторски екип

Публикувано в  07:46 ч. 31.01.2023 г.

„Изключително динамично време ни очаква в първата половина на февруари“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.

„Днес ще повали малко сняг, утре – не. В четвъртък ще вали, в петък – не. В събота ще повали доста сняг. Януари си отива много топъл. Имаше застудяване само в края на месеца“, добави той и уточни, че валежите в събота ще са смесени.

„Това преминаване между дъжд и сняг прави пътищата доста хлъзгави. За всички, които карат - смъкнете скоростта с 15-20 километра в час. Ще закъснеете с 15 минути, но ще пристигнете без проблеми“, посочи климатологът.

Над 2000 метра максималните температури ще са до минус 10 градуса, със снеговалежи и силен вятър.

„Най-добре пред камината и с малка чашка червено вино. Времето в планината ще е лошо“, посочи проф. Рачев.

В София температурите през седмицата ще са положителни, но заради вятъра ще се усещат по-ниски.

В Стара Загора ще е значително по-топло. В четвъртък температурите ще са до 8 градуса. По Черноморието температурите също ще са над нулата, но вятърът остава силен.

В Добрич ще има затопляне до четвъртък, а след това понижение и на максималните и на минималните температури. Скоростта на вятъра ще е висока.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече