Експерт за поредния инцидент с „Фалкон”: Проблемът е в квалификацията на „Авиоотряд 28”

По думите му е истински късмет, че самолетът не се е разбил и делегацията, начело с Бойко Борисов, е оцеляла

btvnovinite.bg

Публикувано в  10:51 ч. 12.04.2019 г.

Преди дни правителственият „Фалкон” с премиера Бойко Борисов на борда претърпя пореден инцидент – спука гума при кацане в Брюксел.

„По принцип това е проблемът на „Авиоотряд 28” – ние го коментираме сигурно последните 10 години, че този отряд в структурата, която е създадена едно време, в цяла Европа такъв правителствен отряд няма. Тези хора са с квалификация непрекъснато намаляваща, защото пилотите не могат да си изпълняват съответния нальот”, каза в предаването „Тази сутрин” експертът по авиосигурност Ангел Борисов.

„Резил е това – блокиране на спирачно устройство, да се отлепи на гумата външната част – протектора. 30 години разследвам такива подобни неща – това означава интензивно спиране при кацане, натискане на спирачни устройства безобразно и се стига до срязване на гумата”, обясни инцидента експертът.

Според Ангел Борисов за инцидента основно виновна е организацията.

По думите му е истински късмет, че самолетът не се е разбил и делегацията, начело с Бойко Борисов, е оцеляла.

Борисов и други авиоексперти са предложили вече решение на проблема – „Авиоотряд 28” да има право на търговска дейност, за да не ръждясват машините на земята, а пилотите да направят нужните часове нальот.

Вижте повече във видеото!

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече