Д-р Людмила Емилова за COVID-19 и лечебното гладуване

Д-р Емилова беше категорична, че след лечебно гладуване имунната система на организма се засилва и хората рядко боледуват

btvnovinite.bg

Публикувано в  10:12 ч. 17.01.2021 г.

Пациентите с COVID-19, които стигат до реанимация са с тежки придружаващи заболявания, а това накара хората да се замислят за здравето си. Това заяви в „Тази неделя“ специалистът по вътрешни болести, кардиология, ревматология и здравен мениджмънт – д-р Людмила Емилова.

По думите ѝ все повече хора са започнали да обръщат внимание на защитните функции на организма си. Тя допълни, че режимът при храненето може да излекува пациенти, страдащи от различни болести. 

„Най-важното е да променим начина си на хранене. Да преминем предимно на растителни храни и силно да ограничим животинските. При пациентите с тежки заболявания – трябва напълно да спрат всички животински храни за известно време – мляко, сирене, кашкавал, яйца, месо, риба“, каза д-р Емилова. 

Според нея чрез лечебно гладуване може да изчистим организма си от токсините. Тя препоръчва 20-дневен режим на плодове, зеленчуци и чай с мед. Д-р Емилова допълни, че след подобна хранителна програма не само се свалят килограми, но и подмладяват клетките си. 

Д-р Емилова беше категорична, че след лечебно гладуване имунната система на организма се засилва и хората рядко боледуват. Тя заяви, че не би се ваксинирала, защото вярва, че заради начина си на живот не би се разболяла от COVID-19. 

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече