Започва обследване на загубите на вода в Перник

За целта ще се направят изкопи през около 150-200 м. в участъка, за да се разбере дали става въпрос за авария или за нерегламентирано отклонение

Публикувано в  16:17 ч. 24.12.2019 г.

От днес в Перник започва обследване на загуби по мрежата по Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 l/s. Това е тръбопроводът, който преминава през индустриалната зона, но захранва с питейна вода два квартала на града.

За целта ще се направят изкопи през около 150-200 м. в участъка, за да се разбере дали става въпрос за авария или за нерегламентирано отклонение.

Това стана ясно след среща в МС на министър-председателя Бойко Борисов с представители на кризисния щаб на Перник, сформиран във връзка с бедственото положение в общината.

На срещата присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, кметът на града Станислав Владимиров и областният управител Емил Костадинов.

В хода на разговора премиерът Борисов беше информиран за предприетите мерки във връзка с водната криза в района.

На 27 декември на р. Владая ще се постави табела, че изграденото съоръжение за отклоняване на водата към яз. „Студена“ е временно, до преминаване на бедствието.

Премиерът Борисов беше информиран и за предстоящия монтаж на разходомери на събирателна тръба след „Врелото“, на р. Кладница, на р. Матица, в участъка между Чуйпетлово и Боснек, на шахтата след ВЕЦ.

Тагове:

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече