Машинистите от злополучния влак: Не сме се движили с превишена скорост

Според колегите и работодателя им те са добри професионалисти

Снимка: bTV

btvnovinite.bg

Публикувано в  19:17 ч. 12.12.2016 г.

И тримата машинисти на злополучната влакова композиция, част от която дерайлира и се взриви в с. Хитрино, са от Русе.

Те отказаха да застанат пред камера, но отрекоха основата версия – че са се движили прекалено бързо.

„Скоростта беше нормална“, увери машинистът Димитър Михнев.

Потърсихме неговия колега, с когото са били в първия локомотив – Радослав Петков. Не го открихме.

Той е бил е инструктор в депото в Русе. Пенсионирал се преди три години и започнал работа в частната фирма. Съседите му го описват като добър човек.

Преди ден разговаряхме и с третия машинист – Владимир Петров. Той също заяви, че скоростта е била нормална.

Според колегите и работодателят на тримата те са професионалисти.

Собственикът на фирма „Булмаркет“ Станко Станков ги описа като „опитни хора с повече от 10 години стаж във фирмата“. Водещият машинист пък е „един от най-добрите ни машинисти“, каза Станков.

Снимка: bTV

Освен превишената скорост, другите версии са повреда в железния път или в някой от вагоните. Затова Станков настоява да не се преместват катастрофиралите цистерни.

„Извикали сме експертиза от Германия, която да огледа всички факти и обстоятелства в тази катастрофа“, каза той.

От фирмата са категорични, че вътрешните им правила и инструкции за експлоатация са спазени.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече