Как да приготвим домашен козунак?

По-лесно е да купим готов козунак, но за да сме сигурни в съставките му, можем да си го приготвим у дома

Снимка: Ладислав Цветков

btvnovinite.bg

Публикувано в  13:09 ч. 10.04.2017 г.

Каква е тайната на вкусния домашен козунак на конци? Продуктите да са на стайна температура и тестото да втасва в топла фурна с малко вода. Това са част от съветите на Иван Киров от „Мастър шеф” за домашно приготвен великденски козунак.

Купеният готов козунак излиза до малко над 5 лв.

Снимка: bTV

В състава му освен обичайните продукти като брашно, вода и захар има и растително масло, яйчен меланж, консерванти, емулгатори и др.

Снимка: bTV

Рецептата на майстор-готвача за домашен козунак включва следните съставки, а изпълнението ѝ отнема около три часа.

Снимка: bTV

Продуктите струват около 20 лв. и от посоченото количество ще се направят три големи козунака. Те трябва да са на стайна температура, а брашното може да се сложи в затоплена фурна, за да бухне по-добре. Сместа втасва покрита с фолио и след като увеличи обема си двойно, е готова.

При сплитането на козунака ръцете ни трябва да се добре намазнени.

Рецептата и съветите за приготвяне на домашен козунак вижте тук:

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече