Нови по върховете в БСП: Кой отпадна и кой влиза в ръководството?

Вече е ясно, че най-много гласове за участие в ръководството е събрал Крум Зарков

Десислава Ризова Десислава Ризова

Публикувано в  12:07 ч. 27.09.2020 г.

Инфарктен конгрес за БСП. Все не е ясно кои от основните фигури на левицата отпадат от бъдещото ръководство.

Вече е ясно, че най-много гласове за участие в ръководството е събрал Крум Зарков, а след него се нарежда Янаки Стоилов.

Неофициално е ясно, че Сергей Станишев, Георги Пирински и Валери Жаблянов отпадат от Националния съвет на БСП.

Гласуването и броенето на бюлетините продължи цяла нощ. Междувременно част от делегатите алармираха за нередности при избора.

Един от опонентите на Нинова - Георги Тодоров, бил вписан в листата два пъти. Според него - умишлено.

След проверка се оказа, че Тодоров е в бюлетината не два, а три пъти. Извън листата по свое желание обаче остана един от бившите председатели на БСП - Михаил Миков.

„Съотношенията в партията достигнаха точка на напрежение, бих казал на омраза в някои случаи, която не дава никакъв добър тон. Очевидно целта на Нинова в този мандат е да овладее Националния съвет. Един човек може да е социалист и без да е член на Националния съвет. Самото членство не е нещо, което прави човек по-умен, по-красив или по-глупав“, каза Миков.

Очаква се балотаж за общопартийната контролна комисия, а от опозиционните лица вече е ясно, че влизат Кирил Добрев, Драгомир Стойнев и Калоян Паргов.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече