Треньорът на Монтана Стефан Грозданов се съгласи тимът му да изиграе контрола с Ботев (Враца) на 16 юли, която трябва да компенсира пропадналото турне на врачани в Бразилия. За периода до началото на първенството новаците ще търсят още спаринг-мачове.

Другата сигурна проверка за играчите на треньора Сашо Ангелов е на 12 юли, сряда, срещу регионалния съперник и участник в Западната Б група- Чавдар (Бяла Слатина).

В същото време стана ясно, че причината за пропадналото турне е неразбирателство относно заплащането на самолетните билети с прекачване по европейските летища. От Враца не разбрали, че те трябва да си поемат разходите и в крайна сметка останали разочаровани при изясняването на позициите.

Любопитното е, че по-рано същата оферта е била предложена на ЦСКА, като от стадион "Българска армия" са я отказали. След това обаче тя била препратена във Враца.

Към момента нито един от футболистите - нито тези с изтичащи договори, нито пък тези, които са на проби, не е подписал нов договор. Принципна договореност с повечето от тях е постигната, но пък срокът за заплатата започва да тече след официализирането на контракта.