Президентът на Левски Тодор Батков бе посочен като един от най-търсените престъпници у нас в нови документи, които се появиха в "Уикилийкс". През 2009 година временно изпълняващият длъжността посланик в България Джон Ордуик съставя списък с най-търсените престъпници у нас. Грамата му е оценена високо лично от Хилари Клинтън.

Американският дипломат започва доклада си до Клинтън с известната поговорка, че в България мафията си има държава. По времето, когато е писана грамата, ГЕРБ вече са на власт. Дипломатът обаче осведомява шефовете си, че прелитащите кортежи на така наречените "мутри" по улиците на София не са рядкост.

В класацията на Ордуик присъства и бившият собственик на ЦСКА Васил Божков, който пък е квалифициран като "най-печално известният гангстер". Американците смятат, че той бързо напуска бизнеса с организираната престъпност.

След Черепа в "Списъка на Ордуик" са Братята Маргини и Братя Галеви, Златомир Иванов-Баретата, адвокатът със здрави политически връзки Тодор Батков, наричан Борат, и контрабандистите Пилето и Пръча.

Цялата новина четете тук!