По повод обвиненията на Черноморец, от ЦСКА заявиха, че са изплатили 408 хиляди евро по трансфера на Мишел Платини, представляващи първите два транша по договора.

При продажба или преотстъпване на футболиста в трети отбор, преди изплащане на последното задължение, то отпада за сметка на 30% от сумата по трансфера.

"Червените" сториха това през зимата, като сделката с Динамо (Букурещ) бе оценена на 10 хил. евро. Така ЦСКА ще изплати на Черноморец 3 600 евро.

Точката по договора, уговаряща забрана за продажба на нападателят за сума по-малка от 1 млн. евро, е нищожна, заради противоречие с правилника за статута и трансфера на футболисти на ФИФА и на българското законодателство.

От Черномореца са отказали офертата на "червените" да изплатят равностойността на недължимата последна вноска от  272 хил. евро и обезщетение от 50 хиляди евро, както и преотстъпване на трима играчи за 1 сезон.

По казуса с Анисе, ЦСКА е картотекирал състезателя след изискване на електронният му сертификат от Литва. "Червените" са предложили морална компенсация от 150 хиляди евро. в името на подобряване на отношенията между двата клуба, но от Черноморец отново отхвърлили офертата.