ЦСКА има план за погасяване на задълженията към Националната агенция по приходите, съобщи стратегът на клуба Александър Томов.

Както е известно, бившите собственици от фирма "Титан" заплашиха да развалят договора за смяната на собствеността, като основната причина е дългът към НАП, който е близо 7 милиона лева и е трябвало да бъде погасен до днес от настоящите собственици от "Лира Инвестмънтс".

"Ние имаме план как да върнем тези 7 милиона лева задължения към НАП. Към момента марката "ЦСКА" е заложена в НАП, с плащането на дълг от около 2 милиона лева марката ще бъде освободена", каза Томов.

Той твърди, че до момента новите собственици са платили около 2 милиона лева от старите задължения. По думите на Томов футболистите от първия състав са взели заплатите си, като в края на седмицата или началото на другата трябва да получат по още едно възнаграждение.

Със служителите на клуба, някои от които не са получавали заплати от 7-8 месеца, е сключено споразумение за разсрочено изплащане на старите задължения.

"Към 10 юли ЦСКА беше приготвена да приключи своя път. Имахме общо шест футболисти, не беше правена подготовка, клубната каса беше изпразнена, приходи нямаше. Към днешна дата ЦСКА е спасен от фалит. В момента отборът е готов за атака на лидерските позиции в шампионата. На средата на пътя сме, предстоят ни много трудни два месеца и половина. Платили сме около 2 милиона дълг. Вместо да развиваме отбора, ние плащаме стари задължения."

"Благодаря на футболистите, на треньорския щаб и на феновете и да кажа, че в това триединство ще постигнем много успехи. Седем-осем месеца не бяха плащани заплати на служители на ЦСКА. Започнахме изплащане на тези задължения и за около година трябва да изчистим всичко на етапи към служителите."

"Искам да благодаря специално на някои от служителите и бивши футболисти поискаха старите задължения във вид на акции. Около 40 души са платили акции с временно удостоверение, но не мога да кажа имена, защото това се смята за предварителна реклама, което е забранено", коментира Александър Томов.

Стратегът на клуба разкри и какви приходи очаква през следващата година в касата на ЦСКА. "Най-големите приходи очакваме от продажба на акции. Втория приход очакваме от нов генерален спонсор, който трябва да дойде до края на годината. Трето, очакваме приходи от трансфери. Четвърто, реклама, тв права, други дейности. Също ще има специална електронна система за търговия с феновете, което ще бъде обявено в следващите седмици", каза още Томов.