ЦСКА публикува на официалния си сайт декларация, с която клубът иска някой да бъде наказан за инцидентите с "червените" фенове в Разград.

Ето и цялата декларация (без редакторска намеса):

"Армейци,

и през изтеклия футболен сезон ПФК ЦСКА доказа, че  дори когато залога е шампионската титла, честната игра и демонстрирането на европейско поведение, са основната движеща сила на клуба ни. Нещо, което очевидно не кореспондира с бруталния акт на насилие, който изтърпяхме в Делиормана.

Три дни след гостуването на любимия ни отбор в Разград, в публичното пространство още отекват ударите от юмруци, палки, боксове, че и хладни оръжия, върху телата Ви. Дълбоко е възмущението ни, както и това на потърпевшите, свидетелите, от индивиди наречени стюарди, които с присъща за хищници настървеност, тероризираха и причиняваха физическа болка на привържениците на ЦСКА. Вероятно заради твърде скромния брой литература, която са прочели, тези лица се объркаха от името на местния стадион, и интерпретираха грешно, но характерно за едни други спортове, окончанието "арена"!

Искрено се надяваме, че достатъчния наличен брой материали (снимки и видео), ще бъде повод, компетентните органи да не затворят очите си пред проявите на тотално незачитане на човешки права! Това ние няма да го позволим! Публиката на ЦСКА е ЦСКА! Сектор Г е сърцето и душата на ЦСКА! Всеки един привърженик на ЦСКА е част от ЦСКА! Дотук все неща, които не бива да бъдат пренебрегвани от никого. Както впрочем е било досега.

Ето защо ПФК ЦСКА призовава на висок глас и с предупредителен тон – отговорните инстанции да си свършат работата. За да няма повече бити в присъствието на полицията граждани на България, които са на защитавана от закона мероприятие, с позволените от него средства. Тук всякакви отговори на заинтересовани среди, кръгове и клубове, не само са евтина алабалистика, но и някои от тях дори чиста проба лъжа! ПФК ЦСКА няма да бъде част от крещящата тишина заляла коментаторските студия, редакциите и страниците на сайтовете. Искаме наказания за агресията и арести за репресията в Разград!

Това не е начало.Не е и край обаче. Това е отстояване на правото да обичаш футбол и да го гледаш на стадиона. А в България ЦСКА отдавна е синоним на футбол. В най-чистия му вид!

ПФК ЦСКА ЕАД"