"Радвам се, че отново съм у дома. Това е тръпка, която изпитвам се сетен път, така че мога да кажа, че съм радостен и щастлив", каза Стойчо Младенов при представянето си като треньор на ЦСКА, предаде репортер на БГНЕС.

"Подписах договор за две години и три месеца. Идвам да работя с дългосрочна стратегия. Ние с Димитър Пенев не сме от вчера, аз като негов футболист, той като мой треньор се познаваме много добре. Разговарях с господин Борисов, разбрахме се да работим върху стратегията на отбора и се надявам да доведем нещата до положителен край", каза още Младенов, който като футболист има 80 гола в 158 мача с екипа на "армейците".

Младенов сподели още, че целите на тима остават същите - шампионската титла и добро представяне в Европа. "Не искам да говоря за времето, в което не съм бил тук. Знаете моите идеи за футбола, ще съм отговорен за цялата спортно-техническа част в клуба. Ръководството трябва да подсигури добри условия за работа, а аз, моя екип и футболистите трябва да подобрим нещата. Отборът трябва да израства. Моментът е труден, целите обаче остават – първото място. Процентите за титла намаляха, но ще гоним първото място и тази година", каза още новият наставник на "армейците".

"В ЦСКА целите винаги са били ясни – кандидат и основен претендент за титлата, независимо, че заварвам отбор, който не съм правил аз. Няма да се оправдавам, ще гоним титлата. Ако не се случи, ще анализираме в края на шампионата, ще преценим от какво имаме нужда, за да сме на ниво за следващия шампионат. Дайте ми време да опозная тима и ще избера капитан. Вече ми става навик да се връщам в моменти като днес, почти винаги влизам във втория полусезон. Играчите ми могат много повече, сигурен съм в това. Ще сплотя колектива и ще направя организация, която да ни носи успехи", добави Младенов.

Новият наставник на "армейците" продължи: "Надявам се и този път да се справим. Успехите идват, когато има добра организация и всички заедно работим в една посока. Благодарение на публиката, ЦСКА съществува. Имаме крещяща нужда от нашите фенове, искам да ги призова да идват постоянно на стадиона. Ако ни подкрепят във всеки мач, ЦСКА ще е победител".

Запитан дали има да получава пари от ЦСКА, Младенов отговори с думите: "Нямам да взимам нищо от ЦСКА. Те бяха коректни и точни в отношенията си с мен".