Стойчо Младенов отвърна на изпълнителния директор на ЦСКА Ггеорги Илиев след създалата се задочна полемика между тях в двамата, която се очакваше да завърши с детектор на лъжата. Първоначално двамата работеха близко един до друг, но след това Младенов бе уволнен и остана обиден на Илиев, че не му е казал, докато Майкъла обяви, че изобщо не е знаел какво готвят собственици.

Заради това Илиев покани вече бившия треньор на "червените" да си изяснят ситуацията пред детектор на лъжата, но Младенов не се появи, а очевидно не имал намерение. Защо, той разкри в публикация на своя официален сайт. 

Ето какво гласи тя:

Искрено се забавлявам с призивите да съм ходил на детектор на лъжата. Отново гледаме сериала "Крадецът вика – дръжте кръдеца". За разлика от доста хора на високи постове в ЦСКА аз нямам от какво да се крия. Не съм лъгал никого! Дори тези, които ме ненавиждаха и правиха компромати срещу мен. Казвал съм им истината в очите. Но не съм панаирджийска мечка, за да ме вика този или онзи на детектор на лъжата. Когато имаш чест и достойнство, постъпваш както капитанът Тодор Янчев. Само тогава не си безгласна буква! Но се убеждавам, че някои в ЦСКА тази роля ги задоволява. Важното е, че представят нови треньори и играчи, дори без да са говорили с тях! Да ги снимат камерите!

Директори ме викаха на "Армията" да говорим за заплати, селекции, подготовки, след като знаеха, че вече съм уволнен. Много доблестно! Утре могат да ме поканят и в лудницата да отида. Аз ходих къде ли не в името на ЦСКА. И един ден ще продължа да го правя. Един ден, но не сега! Който директор или собственик иска, да ходи на детектор на лъжата. Не е моя работа да призовавам. Друг е въпросът кой ще издържи теста и кой не.